Tradera

Tradera är en av de mest populära köp- och säljsajterna på nätet i Sverige. Till skillnad från exempelvis Blocket, där man alltid anger ett fast pris, fungerar dock Tradera till största delen som en auktionssajt, där du kan auktionera ut dina saker eller buda hem produkter. Utbudet av varor på sajten är väldigt brett, här kan du sälja och fynda allt från samlarobjekt, vintage och antikviteter till second hand-kläder, skor och böcker. Med lite tur kan du göra riktiga klipp här, men det gäller att hålla sig uppdaterad och i farten om andra är intresserade av samma märken som du.

Tradera – såhär fungerar det

Tradera grundades år 1999, men köptes sedan upp av eBay år 2006. Sedan 2015 ingår sajten i ett fristående bolag tillsammans med PayPal. Idag är det en av Sveriges största köp- och säljsajter med över 2 miljoner användare. Många av produkterna som finns där auktioneras ut, men det finns även möjlighet att sälja varor till fasta priser. Såväl privatpersoner som företag kan med andra ord få sina saker sålda via sajten. Det är mycket enkelt att använda sig av denna köp- och säljsajt. Det första du måste göra är dock att registrera dig som medlem hos dem. Det är gratis.

När du har blivit medlem kan du sätta igång att auktionera ut, sälja eller köpa varor. Genom en mängd olika kategorier kan du navigera dig fram till de produkter du är intresserad av. På varje produkts sida har säljaren fått möjlighet att ladda upp bilder på föremålet, samt beskriva det. Där kan du också läsa om eventuella fraktkostnader och betalningsalternativ med mera. Det kostar ingenting att lägga upp dina saker på Tradera, såvida du inte vill lägga till extratjänster som gör ditt objekt mer säljbart. Det kostar inte heller något om föremålet inte blir sålt. Däremot tar sajten en liten summa av varje vara som du får såld.

Fynda vintage och second hand på Tradera

På Tradera kan du fynda det mesta. På sajten finns cirka en miljon olika varor, och nya kommer upp där dagligen. Det är med andra ord bra att regelbundet spana in sajten om du är ute efter en viss typ av objekt, rätt som det är finns det där framför ögonen på dig! Priserna varierar givetvis. Med lite tur kan du kamma hem en auktion på så låga summor som en krona, men om fler är ute efter samma produkt, får ni buda tills någon av er ger upp. Sajten är i synnerhet en guldgruva för dig som tycker om unika samlarobjekt, vintage- och retroprylar.

Antikviteter har en egen kategori på sajten, liksom samlarobjekt. Vad gäller vintage, både inom kläder och accessoarer samt inom möbler och inredning, kan det dock vara lite knepigare att hitta rätt. Många produkter av detta slag namnges med exempelvis ”retro”, ”vintage” eller ett specifikt årtal, så ett tips är att söka på något av de orden. Du kan givetvis också söka dig fram i andra kategorier, så som ”klänningar”, ”skåp” eller något annat som du är ute efter. Att hitta sitt drömföremål på Tradera kräver ibland både tur och tid, men det kan vara värt det.

Tradera är en sajt för auktioner

Använd dig av Tradera på ett smart sätt

Om du tycker om second hand och vintage, men ännu inte är medlem på Tradera kan du bli medlem på Tradera redan idag. Där har du goda chanser att hitta en produkt som faller dig i smaken. Det gäller dock att vara tålmodig. Ibland kan du behöva jaga ett föremål på Tradera under en längre tid och det skadar inte att kolla upp priser och tillgänglighet regelbundet. Gör det till en vana att någon gång om dagen söka efter det där som du är ute efter. Du kan också söka på objekt som är senast tillagda eller har kortast budtid kvar, för att på så sätt försäkra dig om att du inte missar någon guldklimp. Lycka till!